Proiectul „Împreună ducem tradițiile mai departe!”, derulat de Asociația Touched România s-a încheiat cu un eveniment organizat de adolescenți sub numele „Peace”.
Peste 80 de persoane au participat la această manifestare care a marcat colaborarea și solidaritatea dintre tinerii români și ucraineni, prin muzică, dans și expoziții de artizanat.
Proiectul, desfășurat pe o perioadă de șase luni, a avut ca scop promovarea dialogului intercultural și integrarea tinerilor vulnerabili din România și Ucraina. Participanții, dintre care peste 20 de tineri refugiati ucraineni au fost implicați în activități, precum ateliere de creație, cursuri de dansuri tradiționale sau gastronomie și evenimente comunitare.
Implicarea adolescenților în acest proiect a demonstrat puterea colaborării interculturale și a creat un sentiment profund de incluziune și apartenență.
„Persoanele strămutate, în special tinerii, se confruntă cu provocări legate de bariera lingvistică, lipsuri materiale și izolarea socială. Proiectul „Împreună ducem tradițiile mai departe!” a fost creat pentru a aborda toate aceste probleme. Suntem mândri de rezultatele remarcabile ale programului, care au demonstrat puterea colaborării interculturale și au adus schimbări semnificative în viețile tinerilor implicați. Acest eveniment de încheiere a proiectului este o manifestare a dorinței lor comune de a trăi într-o lume mai pașnică și unită”, a declarat Natalia Ungureanu, Director Executiv Touched România.
Proiectul ”Împreună ducem traditiile mai departe” este derulat de Asociatia Touched România și finantat prin programul Efectiv Civic, dezvoltat de FDSC – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) în parteneriat cu RAF – Romanian American Foundation.
Touched România a demonstrat un angajament deosebit față de sprijinirea femeilor, copiilor și tinerilor aflați în dificultate, indiferent de naționalitatea lor. Asociația a desfășurat numeroase proiecte menite să ofere suport persoanelor strămutate din Ucraina, inclusiv prin furnizarea de servicii sociale, facilitarea integrării socio-profesionale și oferirea de asistență de urgență.